Британія готує план на випадок війни з Північною Кореєю - ЗМІ

Велика Британія готує план на випадок можливої війни з Північною Кореєю.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в уряді. 

Як зазначається, войовнича риторика президента США Дональда Трампа щодо КНДР посилила напруженість у регіоні протягом останніх місяців, що спонукає британських чиновників скласти військові плани для відповіді на випадок бойових дій.

Серед планів, які розкриває видання Daily Mail, - розгортання новітнього авіаносця HMS Queen Elizabeth до того, як він пройде необхідні випробування.

Читайте також: Кім Чен Ин назвав ядерну програму КНДР "дорогоцінним мечем"

"У нас достатньо кораблів для відправлення... есмінці типу 45, фрегати типу 23. Новітній авіаносець можна використати раніше, якщо ситуація стане складною", - повідомили в уряді.

HMS Queen Elizabeth, який у серпні прибув у порт Портсмута після масштабних морських випробувань, мав бути введений в експлуатацію не раніше 2020 року. Як пишуть ЗМІ, його можливе дострокове розгортання можна порівняти з ситуацією війни за Фолклендські острови - тоді достроково в експлуатацію ввели авіаносець HMS Illustrious.

"Тоді це була реакція для захисту нашої території. У випадку війни з Північною Кореєю Британія буде частиною великої коаліції. Ми побачимо, що зможемо зробити", - сказало джерело у Військово-морському флоті Великої Британії.

Раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин назвав ядерну програму Пхеньяна "дорогоцінним мечем", покликаним захистити КНДР від агресії.