Стрілянина у Вегасі: віце-президента CBS звільнили за різкий коментар

Керівництво американської компанії CBS звільнило віце-президента за образу загиблих у результаті стрілянини в Лас-Вегасі.

Про це пише The Washington Post з посиланням на заяву компанії.

"CBS звільнила виконавчого директора компанії Хейлі Гефтман-Голд у понеділок після того, як вона розкритикувала деяких жертв масової стрілянини в Лас-Вегасі, назвавши їх "республіканськими зброярами", які не заслуговують на співчуття", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, віце-президент і старший юридичний радник CBS Гефтман-Голд також написала на своїй сторінці у Facebook, що у неї немає надії на те, що республіканці вживатимуть якихось заходів, тому що вони "не зробили нічого, коли вбивали дітей", маючи на увазі інцидент, який відбувся у 2012 році, коли внаслідок стрілянини в початковій школі "Сенді-Хук" загинули 28 осіб, у тому числі 20 дітей.

Читайте також: Австралія посилить контроль за володінням зброєю

У компанії CBS назвали "глибоко неприйнятними" такі коментарі Хейлі Гефтман-Голд.

"Ця людина, яка була з нами протягом приблизно одного року, порушила стандарти нашої компанії і більше не є працівником CBS. Її погляди, висловлені в соціальних мережах, є глибоко неприйнятними для всіх нас на CBS. Наші серця співчувають жертвам у Лас-Вегасі та їхнім сім'ям", - йдеться у повідомленні компанії.

Сама Гефтман-Голд пізніше вибачилася за свій "ганебний" пост, заявивши, що "глибоко шкодує за применшення значення кожного життя".

Раніше шериф Лас-Вегаса Джозеф Ломбардо надав оновлену інформацію про стрілянину, що сталася вчора на музичному фестивалі. Загиблими вважаються 59 осіб, постраждали - 527.

Як відомо, місцевий житель 64-річний Стівен Педдок почав стріляти по відвідувачах відкритого майданчика Las Vegas Village, де проходив фестиваль кантрі-музики Route 91 Harvest. Стрілянина велася з 32-го поверху сусіднього готелю Mandalay Bay. Злочинець був знайдений мертвим у своєму номері. Як повідомляє поліція, він укоротив собі життя.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) стверджувало про свою причетність до інциденту, але ФБР не знайшло зв'язку між злочинцем та ІД.