Макрон зазнав першої невдачі — його партія програла на виборах до Сенату

Президент Франції Еммануель Макрон зазнав першої невдачі на виборах до Сенату, що відбулися в неділю, - його партія "Вперед, республіко!" (LREM) може отримати менше місць, ніж очікувалося.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на попередні дані результатів голосування.

Зазначається, що під час голосування переобирали 171 з 348 членів Сенату. На непрямих виборах голосували 75 тисяч виборників, які переважно є депутатами місцевих рад.

Партія "Вперед, Республіко!" сподівалася отримати 40-50 місць в Сенаті, однак в результаті її представлятимуть лише 23 члени.

Читайте також: У Франції тисячі вийшли на марш проти "соціального держперевороту"

За попередніми даними, консервативна партія "Республіканці" отримала більшість у Сенаті і буде представлена близько 150 членами. Соціалісти також показали гарні результати, їм пророкують близько 70 місць у Сенаті.

Офіційні результаті стануть відомі пізніше, оскільки триває підрахунок голосів на заморських територіях Франції, пише АР.

Як повідомлялося, 24 вересня відбулися часткові вибори до Сенату - верхньої палати французького парламенту. Під час ухвалення законів Сенат має меншу вагу, на відміну від Національної асамблеї (нижня палата), за якою залишається останнє слово.