Трамп відреагував на погрози Північної Кореї: Їх більше не буде

Президент США Дональд Трамп різко відреагував на заяву міністра закордонних справ Північної Кореї Лі Ен Хо в ООН про "неминучий" ядерний удар Пхеньяна по США.

"Щойно почув, що міністр закордонних справ Північної Кореї каже в ООН. Якщо він озвучує думки людини-ракети, їх більше не буде!" - написав Трамп у Twitter.

Нагадаємо, глава зовнішньополітичного відомства КНДР Лі Ен Хо на сесії Генасамблеї ООН пригрозив "візитом ракет на територію США". 

Напередодні Кім Чен Ин у відповідь на погрозу Трампа повністю знищити КНДР назвав президента США "старим, що вижив із розуму", який дорого заплатить за свої слова. У заяві, оприлюдненій через кілька годин після оголошення Вашингтоном нових санкцій проти Пхеньяна, Кім Чен Ин зазначив, що він розцінює слова Трампа як оголошення війни його країні. "Я безсумнівно і виразно усмирю вогнем старого, що вижив з розуму", - сказав Ин.

Провокації з боку КНДР останнім часом відбуваються одна за одною. Північна Корея не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Президент США Дональд Трамп у зв'язку з цим не виключив військової відповіді на дії Пхеньяна, пообіцявши відповісти "з вогнем і люттю" у разі, якщо КНДР продовжить випробування ракет.

Читайте також: КНДР трясе від ядерних випробувань - сейсмологи заявили про землетрус

Увечері в суботу кілька американських бомбардувальників в супроводі винищувачів здійснили рейд вздовж берегів КНДР в безпосередній близькості від повітряного простору цієї країни. За словами представника Пентагону, це був сигнал Пхеньяну про те, що США розглядають різні варіанти відповіді на загрози.