Нетаньягу виступив з різкою критикою Ірану на ГА ООН

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу в своїй промові з трибуни 72-ї Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку у вівторок обрушився з критикою на Іран і дякував США за їхню позицію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба говорити правду і про Іран... Ніхто не був так відважний у своїй промові, як президент Трамп. Він правильно назвав угоду з Іраном «ганьбою». Не можу не погодиться», - заявив Нетаньягу.

Читайте також: У МЗС Туреччини заявили, що іракські курди "заплатять" за референдум

Він підкреслив, що ядерна угода з Іраном жодною мірою не зупиняє країну в її розробці балістичних ракет і атомної бомби, здатної загрожувати всьому світу.

«Угода не тільки не блокує шлях до створення атомної бомби, але прокладає його. У Ірану буду розв'язані руки для розробки незліченної кількості бомб, причому, не порушуючи угоди», - переконаний ізраїльський прем'єр.

Він вважає правильним скасування цієї угоди, що означало б відновлення тиску на Тегеран і називає наївними тих, хто вірить, що угода зробить Іран відповідальним членом міжнародного співтовариства.

«Я абсолютно не згоден. Коли будуть зняті санкції, Іран буде вести себе як спущений з повідка голодний тигр. Він вже зараз це робить, поширюючи тиранію і терор на сусідів», - заявив Нетаньягу.

Він звернувся до аятоли Хаменеї, запевнивши, що «світ Ізраїлю ніколи не буде знищений!», і що «Ізраїль буде захищатися з усією силою своєї зброї і своїх переконань». При цьому глава ізраїльського уряду запевнив, що його країна «хоче миру з усіма арабськими друзями».

Читайте також: Ізраїль підтримує незалежність курдів в Іраку - Нетаньягу

Нетаньяху подякував президента США Дональда Трампа за його позицію.

«Разом з Трампом ми зможемо протистояти великим загрозам Ірану», - підкреслив прем'єр.

Він також вважає, що країни світу нарешті «визнали неабиякі здібності Ізраїлю боротися з тероризмом». Ізраїль, зокрема, надає дані розвідки, рятуючи «незліченну кількість життів».

У той же час Нетаньягу засудив деякі резолюції ООН та інших міжнародних організацій щодо самого Ізраїлю, вважаючи, що вони відкидають назад мирний процес на Близькому Сході.