Шульц викликає Меркель на ще одну теледуель

Кандидат на пост канцлера від Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Щульц викликав свою основну суперницю, лідера Християнсько-демократичного союзу, нинішнього канцлера Ангелу Меркель на другу теледуель.

Про це він сказав у прямому ефірі в ході спілкування з виборцями на телеканалі ZDF, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я написав пані Меркель лист, в якому запропонував провести ще одну теледуель зі мною... Я пропоную провести другу теледуель перед виборами до бундестагу і готовий брати участь в ній в будь-який час», - заявив Шульц.

Втім, Меркель звичайно не прийме цей виклик. Телеканалам з чималим трудом вдалося вмовити канцлера на одну, яка відбулася за 3 тижні до виборів і то з цілою низкою умов.

При цьому в ході тієї дуелі, за якою стежили 16,11 мільйона глядачів, Шульц явно виглядав менш переконливим, що відзначили і телеглядачі. Однак уже наступного дня в ході передвиборного турне по країні кандидат від СДПН взяв куди більш жорсткий тон, ніж під час ефіру і почав різко критикувати суперницю, чого не зробив віч-на-віч.

Читайте також: Меркель порівняла анексію Криму з поділом Німеччини на НДР і ФРН

Згідно з опитуваннями громадської думки Forsa, на даний момент християнський блок ХДС/ХСС продовжує утримувати лідируючі позиції - 37%.

Третє місце займає правопопулістська Альтернатива для Німеччини - 9%, Вільна демократична партія і Зелені ділять четверте місце - по 8%, Ліві - 7%.