Полум'яна Матильда: кінотеатр в Єкатеринбурзі протаранили УАЗом з бочками бензину

Відео

У Єкатеринбурзі водій УАЗа врізався у вхідні двері кіноконцертного залу "Космос", після чого підпалив автомобіль і втік.

Про це з посиланням на Е1 повідомляє Грани.ру.

"Полум'я перекинулося з машини на будівлю кіноконцертного залу. Площа займання становила близько 30 квадратних метрів. Прибулі пожежники загасили вогонь протягом півгодини. П'ятьох осіб, що знаходилися на другому поверсі будівлі евакуювали. Постраждалих немає", - зазначається в публікації.

Як наголошується, вхід в кіноконцертний зал повністю згорів. На місце виїхали карний розшук РФ і ФСБ. У машині винуватця інциденту знайшли три газові балони, дві 200-літрові бочки з бензином і дрова.

Охоронець закладу заявляв, що з машини вибігли двоє людей. Однак, як показує відеозапис інциденту, другим був перехожий. Після того як машина врізалася в будівлю, він підійшов до неї і звернувся до водія з якоюсь реплікою, а коли запалив вогонь, кинувся бігти.

Підозрюваний у підпалі - 39-річний Денис Мурашов з міста Ірбіт Свердловської області. Він був затриманий близько 11 години за місцевим часом, коли звернувся за медичною допомогою у зв'язку з серйозними опіками. Зараз Мурашов перебуває в лікарні.

Як повідомляє обласний главк СКР РФ, підозрюваний перебуває на обліку у психіатра.

За інформацією Znak.comостанні два роки Мурашов перебував у розшуку як зниклий безвісти. Останній раз він зв'язувався зі своєю сім'єю в липні 2015-го.

Мер Єкатеринбурга Євген Ройзман назвав подію терактом. Він також висловив упевненість, що у підозрюваного були спільники. "200-літрові бочки і три газових балона одному не підняти", - пояснив посадовець.

Однак СКР відкрив справу за частиною 2 статті 167 КК (умисне пошкодження майна шляхом підпалу), що передбачає до п'яти років колонії.

Пізніше Znak.com передав з посиланням на "близьке до слідства джерело", що Мурашова вже допитали і він пояснив свій вчинок виходом на екрани фільму Олексія Учителя "Матильда". При цьому прокат "Матільди" почнеться тільки в жовтні і ще не відомо, в яких саме кінотеатрах Єкатеринбурга буде демонструватися фільм.

Як повідомляє російський портал, ОК-сторінці Мурашова є його фотографії під час водохресного купання, а також біля Храму-на-Крові, побудованого на місці Іпатіївського будинку, де в 1918 році були розстріляні Микола II і його сім'я. Крім того, видання наводить скріншоти його постів в соцмережі. Один пост закликає православних не приймати електронні документи. "Про це нас попереджав святий Паїсій Святогорець Афонський і багато інших старців - це зречення від Христа", - пояснює Мурашов. В іншому пості йдеться: "Якщо нова влада в Україні дозволить одностатеві шлюби - значить, вона від диявола".

Фото: znak.com