Меркель прокоментувала своє рішення дворічної давнини щодо біженців

Канцлер ФРН Ангела Меркель, яка балотується на четвертий термін, впевнена, що правильно вчинила рівно 2 роки тому, пустивши сотні тисяч біженців в Німеччину, і наполягла на угоді з Туреччиною.

Про це вона заявила у неділю ввечері в ході першої і єдиної теледуелі зі своїм конкурентом, лідером Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіном Шульцем, яку транслювали 4 телеканали країни – ARD, ZDF, RTL Sat 1, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Я стою на позиції своїх рішень. Це було правильно... Я не вважаю це (біженців) загрозою, але дуже великою задачею», - заявила Меркель.

Вона нагадала, в яких умовах прийняла рішення пустити всіх хто шукає притулку, про позицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана , за те що у неї «була нульова надія», що він змінить своє рішення блокувати людей. Меркель підкреслила, що Німеччина повинна була реагувати, але уточнила, що минулі 2 роки навчили розуміння того, що не всіх треба приймати в Німеччині і пообіцяла, що драматична ситуація не повториться.

Читайте також: Меркель: Шредер підриває санкції проти Росії

Лідер Християнсько-демократичного союзу також заступилася за угоду між ЄС і Туреччиною  щодо біженців, за що «отримала величезну кількість критики». «Але я як і раніше вважаю його правильним», - підкреслила вона.

Найважливішим на роки вперед Меркель вважає боротьбу з причинами міграції, надаючи допомогу країнам Африки та Азії.

Мартін Шульц дорікнув суперницю у тому, що вона недостатньо заангажувала європейські країни для вирішення проблеми, заявивши, що треба було в першу чергу виробити спільне рішення проблеми в рамках Європейського Союзу. Він прогнозує, що інтеграція мігрантів займе більше часу, ніж передбачалося. «Мільйон чоловік за короткий час неможливо інтегрувати», - сказав лідер СДПН.

Нагадаємо, вибори до бундестагу відбудуться 24 вересня.