Мінфін США представить нові санкції проти КНДР

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що представить президенту Дональду Трампу новий пакет санкцій проти Південної Кореї, які потенційно можуть припинити всю торгівлю з КНДР після того, як Пхеньян провів своє шосте і найпотужніше ядерне випробовування.

Про це він сказав у інтерв'ю Fox News, повідомляє Reuters.

"Якщо країни хочуть вести справи зі Сполученими Штатами, вони, очевидно, будуть працювати з нашими союзниками та іншими, щоб економічно ізолювати Північну Корею", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент США Дональд Трамп прокоментував останнє ядерне випробовування КНДР, заявивши, що Північна Корея залишається загрозою для Сполучених Штатів і розмови з країною не спрацюють.

Згодом у Білому домі повідомили, що глава США зустрінеться зі своїми радниками з питань національної безпеки пізніше в неділю з метою обговорити ядерні випробування Північної Кореї.

Читайте також: Могеріні сподівається, що Радбез ООН розгляне нове ядерне випробування КНДР

Як відомо, в районі північнокорейського міста Кильчжу провінції Хамген-Пукто стався землетрус — за різними даними, магнітудою від 5,2 до 6,4. Південна Корея пов'язала поштовхи з можливим ядерним випробуванням.

Пізніше влада Північної Кореї офіційно заявила про успішне проведення випробування водневої бомби.