Меркель наполягає, що рішення прийняти сотні тисяч біженців було правильним

Канцлер ФРН Ангела Меркель продовжує вважати, що вчинила правильно, пустивши в країну восени 2015 року сотні тисяч біженців.

Свою позицію вона повторила журналістам у вівторок у Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Було правильним і важливим, що ми прийняли людей в цій виняткової ситуації", - заявила глава уряду.

Вона вважає, що сьогодні ситуація не така гостра, як у другій половині 2015 року, але проблема залишається важливою. Це взагалі "глобальний виклик, центральне завдання для всіх", зазначила політик. Завдання - знайти не короткострокове, а довгострокове легальне рішення припинення потоку нелегальних мігрантів і біженців, в тому числі шляхом поліпшення ситуації в країнах, звідки ці потоки йдуть.

На думку Меркель, не можна просто взяти і закритися, і робити вигляд, що нічого не відбувається. "Європейці зможуть лише тоді жити в достатку і безпеці, коли почнуть дивитися далі країв своєї миски і займатися своїми сусідами та їхнім економічним розвитком", - підкреслила канцлер.

При цьому вона вкотре поскаржилася, що деякі країни ЄС не бажають виявляти солідарність в питанні "справедливого розподілу" біженців.

Читайте також: Ващиковський про розподіл біженців: незрозуміло, як їх утримати у Польщі

Напередодні в Парижі Меркель заявила після зустрічі лідерів низки країн ЄС і Африки про те, що Німеччина готова надати крім обіцяних раніше 20 тисяч місць "людям важкої долі" із Сирії та Йорданії додатково місця для біженців із Лівії.