Канадський сенатор позивається до уряду на $8 млн

Сенатор Майк Даффі вирішив позиватися до Сенату та уряду Канади на суму у 7.8 млн дол, вимагаючи відшкодування збитків та моральної шкоди.

Про це йдеться у судовому позові Даффі, зареєстрованому у Верховному суді провінції Онтаріо.

Річ у тім, що п’ять років тому сенатора запідозрили у значному завищені витрат на оренду житла й на два роки відсторонили від роботи у Сенаті, позбавивши заробітної плати та усіх фінансових привілеїв. Однак, минулого року суд відкинув усі обвинувачення проти нього і наказав поновити на роботі.

Тепер Даффі вимагає від держави відшкодування $6.5 млн загальних збитків, $300 тис втраченого доходу й $1 млн побічних збитків. При цьому він залишається сенатором від провінції Острів Принца Едварда.

За його словами, стрес, викликаний несправедливим обвинуваченням, посприяв виникненню проблем із психічним здоров’ям. Також Даффі стверджує, що невиправдано заплямована репутація позбавили його роботи промовця і суттєвого заробітку.

Читайте також: Лісова пожежа у Канаді насувається на велике місто

Відповідачем сенатор вбачає і федеральну поліцію, яка нібито проявила недбальство, розслідуючи його справу. «Посил для поліції такий: панове, ваші обвинувачення ніколи не мали бути зроблені. Ви зруйнували його життя і тепер прийшов час відновити Майка Даффі», - сказав адвокат сенатора Лоуренс Грінспон.