Путін знову зібрався з візитом до Угорщини

В Угорщині повідомили, що президент Росії Володимир Путін знову прибуде до цієї країни, вже вдруге за рік.

28 серпня його чекають на відкритті чемпіонату світу зі дзюдо в Будапешті, офіційно повідомив керівник Спілки дзюдоїстів Угорщини Ласло Товт, передає "Радіо Свобода".

Він також наголосив, що Путін дав особисту згоду на запрошення цією національною спілки борців дзюдо з Угорщини.

Російський лідер прибуде до угорської столиці літаком в аеропорт імені Ференца Ліста на короткий термін у понеділок 28 серпня у другій половині дня. Крім відвідання спортивних змагань, у нього запланована зустріч із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Читайте також: Кримчанам по американські візи доведеться їхати у Київ

Як очікують, головною темою їхньої бесіди стане обговорення анонсованого ще кілька років тому Будапештом і Москвою проекту збільшення потужностей АЕС у місті Пакш на Дунаї за рахунок російських державних кредитів.

Востаннє Путін приїздив до Угорщини 2 лютого цього року, щоб провести переговори на тему двосторонніх російсько-угорських стосунків і узгодити терміни початку реалізації багатомільярдного інвестиційного проекту створення другої черги АЕС «Пакш-2».

Читайте також: Путін замінив посла Росії у Штатах

Однак від часу останніх перемов угорський уряд поки що не скористався нагодою отримати бодай частину російського кредиту.