Фонд Навального розказав про кримінальне життя сина Пєскова в Англії

Відео

Олексій Навальний зі своїм Фондом боротьби з корупцією оприлюднив розслідування про прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, його сина від першого шлюбу Миколу Чоулза і їх власність.

Матеріал опубліковано у блозі Навального з відео варіантом.

Розслідування починається з фото Дмитра Пєскова (надісланого Фонду неназваним джерелом) поруч з автомобілем Tesla вартістю майже 10 млн рублів (майже 170 тис. дол.), не зазначеної у його декларації. Машина ця зареєстрована на сина Пєскова від першого шлюбу Миколу Чоулза (жив з матір'ю в Англії, але в 2011-2012 роках повернувся до Росії). Користується машиною Пєсков.

У самого Чоулза у Росії великий автопарк. «Він користується тільки найкращими автомобілями. Сам він їздить на новому Range Rover, патріотично обв'язуючи дзеркало георгіївською стрічкою. Такий коштує 9 млн рублів. Також в його автопарку були помічені Ferrari, Mercedes CLA. Ну і мотоцикл Harley-Davidson», - пише Навальний.

Читайте також: Навальний заявив телеканалу США про високу ймовірність замаху на нього

Чоулз не визнає правила дорожнього руху. На нього виписано 116 штрафів. Також у сина Пєскова є персональний кінь для занять кінним спортом.

У власності сина Пєскова є 110-метрова квартира в центрі Москви (на Великий Дорогомилівській). Така коштує 25-30 млн рублів ($415-500 тис.). Також у нього була квартира на Рубльовці за 7 млн рублів, яку він нещодавно продав.

Водночас жодного бізнесу у Чоулза немає. Він недовго працював кореспондентом Russia Today, але при цьому зміг зробити лише декілька сюжетів. З 2015 року Чоулз взагалі ніде не працює.

В Англії Чоулз мав дві справи і відсидів у в'язниці більше одного року. У Росії ж він відмовлявся платити аліменти на дочку. Також заводили кримінальну справу про напад на власну бабусю. Але вона була прикрита.