Білий дім готує санкції проти Китаю – Politico

Адміністрація президента США вивчає варіанти накладення нових санкцій на Китай через його економічні зв'язки з урядом Північної Кореї та бездіяльність у питанні тиску на режим КНДР з метою припинення ракетно-ядерних провокацій у регіоні.

Про це повідомило в понеділок американське видання Politico із посиланням на два джерела в адміністрації США.

"Провідні радники президента Дональда Трампа збираються на закритих зустрічах для розробки комплексу економічних заходів, призначених для покарання Китаю", - зазначається в публікації.

При цьому уточнюється, що помічники Трампа працювали вихідними та мають намір продовжити обговорення в понеділок. "Причому, остаточне рішення очікується вже цього тижня",- повідомили чиновники.

Серед варіантів американською стороною розглядаються, в тому числі, торговельні обмеження, адресні економічні санкції. Однак, як зауважили джерела, поки що рано говорити, яке рішення прийме президент.

Читайте також: Санкції проти РФ: Берлін застосує до США заходи, якщо постраждають німецькі фірми

Як повідомляв Укрінформ, сам Дональд Трамп напередодні висловив незадоволення тим, що Китай не застосовує важелів впливу на режим Північної Кореї, з яким підтримує економічні відносини.

За словами одного з радників Білого дому, розчарування президента США такою поведінкою Пекіна, висловлені ним публічно, лише посилюють ймовірність введення санкцій проти китайської сторони. Білий дім поки утримується від офіційних коментарів.