Трампу політично невигідно ветувати нові санкції проти Росії – експерт

Президент США Дональд Трамп теоретично може застосувати право вето щодо нового законопроекту із санкціями проти Росії, однак це виглядатиме ще однією його політичною поразкою перед Конгресом.

Таке переконання висловив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу колишній політичний радник Гельсінської комісії США, нині незалежний експерт Орест Дейчаківський.

"Я думаю, що застосовувати вето абсолютно не в інтересах Трампа. Якщо він скористається цим правом проти законопроекту, який отримав таку значну підтримку обох партій і в Сенаті, і в Палаті представників, це надзвичайно негативно відобразиться на його підтримці серед республіканців", - зауважив експерт.

Крім того, продовжив він, це було би "додатковою політичною поразкою президента, оскільки тоді Конгрес знову продемонстрував би свою перевагу над Білим домом".

Читайте також: Сенат США обговорить новий законопроект на заміну Obamacare

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Палата представників США прийняла законопроект із санкціями проти Ірану, Росії й Північної Кореї. Документ серед іншого позбавляє повноважень президента скасовувати діючі санкції проти Росії в одноосібному порядку.

Законопроект ще повинен пройти процедуру затвердження в Сенаті, після чого буде відправлений на підпис президенту. Трамп матиме десять днів для того, щоб прийняти своє рішення щодо проекту закону.