Дві людини загинули в результаті стрілянини під час референдуму у Венесуелі

Опозиція Венесуели повідомила, що в передмісті Каракаса озброєні невідомі відкрили стрілянину в районі проведення референдуму.

Як передає "Комерсант" з посиланням на Reuters, дві людини загинули, ще дві поранені.

Референдум проходить за два тижні до урядового голосування, за підсумками якого оберуть членів Конституційної асамблеї, які зможуть вносити зміни в основний закон країни.

Учасникам голосування запропоновано відповісти на наступні питання: «Ви не визнаєте скликання запропонованої Ніколасом Мадуро Конституційної асамблеї без попереднього схвалення венесуельського народу?» «Вимагаєте ви від Національних боліваріанських збройних сил дотримуватися і захищати конституцію 1999 року і підтримувати рішення Національної асамблеї?», «Чи згодні ви з проведенням оновлення гілок влади у відповідності з конституцією, а також з проведенням виборів і створенням нового уряду національної єдності?».

Читайте також: У Венесуелі проходить "неофіційний" референдум

Тим часом, у Венесуелі відбуваються заворушення. Так, нещодавно прихильники президента штурмом взяли парламент, контрольований опозицією, однак парламенту вдалося схвалити проведення сьогоднішнього голосування.