Команда Трампа очікує, що він висуне Путіну претензію за "виборний скандал" - ЗМІ

Зустріч президентів Сполучених Штатів і Росії пройде у форматі офіційних двосторонніх переговорів у п'ятницю, причому очікується, що сторони розглядатимуть українське питання.

Про це повідомив у вівторок американський телеканал CNN.

"Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін проводитимуть офіційну двосторонню зустріч, яка відбудеться в п'ятницю в кулуарах саміту G-20 в Гамбурзі, а не у форматі неформальної зустрічі", - зазначається в матеріалі.

У вівторок цей формат офіційно підтвердили і в Білому домі, і в Кремлі. Це стане першою особистою зустріччю двох лідерів та першою офіційною двосторонньою зустріччю між президентами США й Росії протягом майже двох років.

Сторони спілкуватимуться в умовах триваючої напруженості між двома країнами, що виникла внаслідок спроб Росії вплинути на президентські вибори в США, анексувати українські території та підтримати сирійський режим.

"В адміністрації повідомили CNN, що Трамп планує зосередитися на конфліктах в Сирії й Україні. Крім того, існують невеликі очікування в команді національної безпеки Трампа, що він висуне претензію Росії за її спроби плинути на вибори 2016 року, оскільки багато законодавців-республіканців і демократів мають сподівання, що Трамп саме так і вчинить", - зазначається в матеріалі.

Читайте також: Берлін не виключає можливість втручання Москви у передвиборчу кампанію у ФРН

Формат повноцінної двосторонньої зустрічі зазвичай включає церемонію рукостискання та озвучення коротких заяв перед засіданням. Очікується, що це буде перший момент, коли лідери двох держав "надішлють меседжі" світовій спільності щодо своїх намірів вибудовувати подальші відносини.

Неформальна зустріч (або зустріч "на ходу") – це ситуація, яка сталася з президентами Бараком Обамою і Володимиром Путіним на саміті G-20 минулого вересня. Тоді президент США заявив, що Росія повинна зробити більше, щоб змінити свою поведінку, підтвердивши, фактично, продовження "крижаних відносин" між двома країнами.