Хімічна атака у Сирії: Канада дає 2,5 мільйона доларів на розслідування

Канада передасть Організації із заборони хімічної зброї 2,5 млн доларів для розслідування можливого застосування зброї масового знищення у Сирії.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це рішення відображає непохитну підтримку Канадою сирійського народу. Відважна і самовіддана робота Організації із заборони хімічної зброї є ключовою для встановлення фактів навколо застосування хімічної зброї у Сирії, і очищення світу від цієї негуманної зброї", - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що будь-яке застосування хімічної зброї заслуговує на засудження. "Канада рішуче засуджує режим Асада за використання хімічної зброї проти жінок, чоловіків та дітей 4 квітня 2017 року. Застосування хімічної зброї не толеруватиметься. Подальша безкарність є неприйнятною, порушники повинні бути притягнені до відповідальності", - наголосила глава МЗС Канади.

Читайте також: США підтвердили готовність завдати удар по Сирії в разі нової хіматаки

Як повідомлялося, у четвер Організація із заборони хімічної зброї оприлюднила звіт, в якому підтвердила використання отруйного газу зарин 4 квітня 2017 року поблизу міста Хан Шаухун на півдні сирійської провінції Ідліб. Тоді загинуло близько 100 цивільних осіб. Західні країни поклали провину за це на сирійські урядові війська.