У Ростові протестують проти дій Росгвардії на антикорупційних акціях

У Ростові-на-Дону відбувся пікет проти дій Росгвардії стосовно учасників антикорупційних акцій протесту, що пройшли 12 червня у Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах РФ.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми вимагаємо звільнення усіх затриманих на акціях людей та повного припинення їх адміністративного переслідування, а також вимагаємо негайно звільнити опозиційного політика Олексія Навального, засудженого на 30 діб адміністративного арешту", - заявила координатор регіональної організації "Відкритої Росії" Анастасія Шевченко.

До пам'ятника жертвам політичних репресій у ростовському парку Будівельників вийшли кілька десятків громадських активістів, які представляли громадсько-політичні організації ліберально-демократичного спектру, такі, як "Відкрита Росія", "Солідарність", регіональний штаб Олексія Навального, "Громадянська ініціатива". У руках вони тримали плакати: "Ганьба Росгвардії!", "Росгвардія на службі у Путіна", "12 червня нас позбавили свята".

На плакатах, які тримали пікетувальники, зафіксовано кадри, на яких бійці Росгвардії кийками б'ють беззбройних людей. Деякі активісти тримали в руках плакати, на яких була роздрукована стаття 31 Конституції Росії, яка свідчить, що громадяни мають право збиратися на мирні мітинги без зброї та проводити збори і демонстрації.

За словами одного з організаторів пікету Леоніда Санкіна, протестувальники хотіли розповісти і показати, як діяли співробітники Росгвардії на антикорупційних мітингах 12 червня.

Як відомо, 12 червня у десятках міст Росії пройшли антикорупційні акції протесту. Було затримано близько півтора тисячі осіб. Багатьом ухвалено адміністративні вироки. Деяких звинувачують за кримінальними статтями.