Канада не розриватиме економічних зв’язків із Кубою – Трюдо

Канада не має наміру змінювати свою політику стосовно Куби після рішення президента США Дональда Трампа повернути деякі обмеження, скасовані Бараком Обамою.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Інвестування на Кубу канадськими компаніями та фізичними особами, можливості для туризму, торгівлі та взаємної вигоди у цих відносинах точно продовжуватимуться. Не бачу нічого нового у динаміці відносин між Канадою та Кубою, окрім тривалого бажання спільно працювати для взаємної вигоди», - сказав Трюдо.

Він також наголосив, що «Канада завжди дуже пишалася своєю незалежною зовнішньою політикою, особливо стосовно Куби». «Ми маємо дуже поважні та конструктивні відносини із США, але щодо Куби у нас завжди була певна незгода», - зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо: у 2015 році тодішній президент США Барак Обама ініціював потепління відносин між США та Кубою. У 2016 році в Гавані відновило роботу американське посольство, також було знято деякі обмеження на подорожі американців до Куби, однак економічне ембарго залишалося в дії. Нині ж Дональд Трамп в односторонньому порядку відмовився виконувати угоду, укладену раніше із кубинським правлячим режимом, та повернув більшість обмежень, скасованих попередником на посту глави Білого дому.