Fitch може знизити рейтинг Катару через дипломатичний скандал

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings перегляне рейтинг Катару.

Про це повідомляє Анадолу.

«Суверенний рейтинг Катару може бути знижений з" AA "до" AA- ". Крім того, прогноз по рейтингу Катару може бути змінений зі «Стабільного» до «Негативного» », - йдеться в повідомленні.

Експерти Fitch вважають, що розрив дипломатичних відносин з Катаром, про який Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і ряд інших країн оголосили на початку червня, і супутні негативні чинники у вигляді розриву транспортних і торговельних зв'язків між колишніми союзниками на Близькому Сході можуть посилити вразливість Дохи перед зовнішніми ризиками і чинити тиск на економічні показники країни.

Як повідомляє видання Financial Times, «хоча і були проведені дискусії щодо врегулювання кризи, стає дедалі більш імовірним, що криза буде довготривалою і негативно вплине на економіку Катару і його показники кредитоспроможності», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет тиждень тому відмовилися від дипломатичних і транспортних зв'язків з Дохою, обвинувативши емірат в підтримці тероризму. Санкції призвели до підриву потоків імпорту в Катар, що змусило багато іноземних банків закрити свою діяльність в еміраті.