Saber Guardian: військові США візьмуть участь у масштабних маневрах у Європі

Американські військові братимуть участь у багатонаціональних маневрах Saber Guardian.

Про це кореспондента Укрінформу в ФРН повідомили із штутгартської штаб-квартири Командування США в Європі.

"Багатонаціональні навчання Saber Guardian-2017 під керівництвом Командування США в Європі проходитимуть в Болгарії, Угорщині і Румунії з 11 по 20 липня", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це найбільші за їх історію маневри і наймасштабніші з тих, які організовані нинішнім літом в Європі. Задіяно в них буде близько 25 тис. військовослужбовців з 23 країн-союзників і партнерів. Відпрацьовуватимуться основні моменти можливостей стримування, а саме здатність до проведення масштабної операції "в будь-який момент часу в будь-якому місці в Європі".

З урахуванням того, що в літній період відбудеться відразу декілька навчань, їх поєднання також дозволить забезпечити "повний спектр військових місій з підтримкою безпеки і стабільності в регіоні Чорного моря", - додали в штаб-квартирі.

Всього влітку на чорноморському "театрі" у навчаннях братимуть участь понад 40 тис. солдатів.

Ці маневри проводяться щорічно з 2013 року, вони проходили у Болгарії, Румунії та Україні. "Маневри демонструють колективну волю США, їх союзників і партнерів захиститися від регіональної агресії", - відзначили в Командуванні.

Там також поінформували, що американські бомбардувальники В-1, які будуть задіяні в маневрах Saber Strike і BALTOPS, вже прибули до Європи.

Фото: eur.mil