Американка, звинувачена у “зливі” ЗМІ розвідданих, називала Трампа “фашистом”

Двадцятип’ятирічна Реаліті Віннер, якій висунули звинувачення у передачі цілком секретної доповіді для публікації в американських медіа, висловлювала відкриту позицію проти президентства Дональда Трампа.

На цьому наголосив у середу центральний американський телеканал CNN.

"Віннер не приховувала свою зневагу щодо Трампа", - йдеться в публікації.

У ніч після виборів, коли стало очевидно, що Трамп переможе, вона написала непристойні висловлювання.

11 лютого Віннер була особливо активною у Тwitter, відповівши на допис президента Трампа, який написав про зустріч з прем'єр-міністром Японії та його дружиною. Вона, зокрема, назвала Трампа "помаранчевим фашистом" та зазначила, що для країни було небезпечним, коли його "впустили в Білий дім".

Тим часом вказується, що Віннер раніше не писала в Тwitter про хакерські злами, однак поставила лайк під повідомленням хакерської групи Anonymous, яка в листопаді натякнула, що комп'ютер Дональда Трампа ще до виборів був "хакнутий".

Загалом, як виявилось, Віннер була підписана на 50 акаунтів у Тwitter, серед яких – Едвар Сноуден, WikiLeaks, деякі користувачі, пов'язані з групою Anonymous, а також на альтернативні урядовим акаунти, які стали популярними після інавгурації президента Дональда Трампа, в тому числі AltFDA.

Жінка особливо не приховувала своєї особистості в Тwitter. Щоправда, ім'я в акаунті було замінено на Сару Віннер, але до нього була додана її справжня селфі-фотографія. В історії її дописів міститься велика кількість коментарів на політичну тематику.

Американські правоохоронні органи затримали 25-річну Реаліті Віннер 3 червня за передачу секретної інформації у ЗМІ. Було встановлено, що вона відправила цілком таємну доповідь АНБ американському електронному виданню The Interceptor. У доповіді, зокрема, вказується, що російські хакери, очевидно, "проникли глибше в систему голосування США, ніж вважалося раніше". Документ неодноразово посилається на російську військову розвідку ГРУ, як основного організатора хакерських атак, не залишаючи жодних сумнівів, що до нападів причетна саме ця організація.