Сенатор США: Втручання Росії є більш масштабним, ніж повідомляється

Віце-голова Комітету з питань розвідки американського Сенату Марк Уорнер наголошує, що повідомлення про результати розслідування щодо наслідків втручання Росії у президентські вибори в США применшені, й масштаби порушень з боку Москви є набагато більшими.

Про це він розповів у інтерв'ю американському центральному виданню USA Today.

"Я не вважаю, що вони (росіяни – ред.) добилися значної зміни фактичних результатів голосування. Але масштаби атак є набагато ширшими, ніж повідомлялося раніше", – зауважив американський законодавець, коментуючи витік останньої доповіді АНБ щодо діяльності ГРУ ГШ Росії на президентських виборах у США.

Він поінформував, що звернувся до американських спецслужб з проханням розсекретити назви та кількість штатів, електоральні дільниці яких піддавалися атаці з боку росіян. Це, на думку сенатора, необхідно для того, щоб убезпечити процес виборів до Конгресу в 2018 році.

"Жодне з цих дій з боку росіян не зупинити в день виборів"- наголосив законодавець.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американське видання The Intercept оприлюднило цілком таємну доповідь АНБ. "Російська військова розвідка чинила кібератаки, щонайменше, проти одного постачальника програмного забезпечення для проведення голосувань у США, а також робила фішинг-розсилку повідомлень на понад 100 місцевих виборчих комісій за кілька днів до президентських виборів у листопаді минулого року", - наголошується в документі, представленому джерелом. Доповідь також містить детальну інформацію з іншими доказами щодо втручання росіян у американські вибори.

Пізніше стало відомо, що американські спецслужби затримали джерело, яке надало ЗМІ цю інформацію та висунули звинувачення відповідно до законодавства США.