Рада Безпеки ООН одноголосно вдарила по Пхеньяну санкціями

Одноголосно схвалено резолюцію, запропоновану США. Вона передбачає введення санкцій проти глави розвідки КНДР, 13 інших чиновників і 4 організацій.

Про це повідомляє BBC.

Серед інших осіб, занесених у "чорний список", високопоставлені функціонери Робітничої партії Північної Кореї, а також голови торговельних компаній, що фінансують військову програму Пхеньяна. У список також додані стратегічні ракетні війська Північної Кореї, Банк "Корійо" і дві торговельні фірми.

Видання зазначає, що Банк «Корійо» пов'язаний з партійними відділенням, яке керує фінансами вищих посадових осіб Північній Кореї, включаючи лідера Кім Чен Ина.

Санкції передбачають заборону на в'їзд до країни ООН і заморожування рахунків по всьому світу. "Рада Безпеки посилає Північної Кореї ясне повідомлення: припиніть запуски балістичних ракет або зіткнетеся з наслідками", - заявила Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі.

Резолюції Ради Безпеки ООН забороняють КНДР проводити випробування балістичних ракет. У Пхеньяні ці документи не визнають, посилаючись на право зміцнювати обороноздатність країни на тлі "агресивної політики США".

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня Північна Корея провела черговий запуск ракети у бік Японського моря і оголосила його успішним. Це було вже третє за останні дні випробування балістичних ракет.