В Австралії педофілам хочуть анульовувати закордонні паспорти

Австралійський уряд оголосив про намір ліквідовувати закордонні паспорти особам, звинувачуваним у педофілії.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Ми сповнені рішучості зробити все можливе, щоб австралійці не могли займатися дитячим секс-туризмом. Це абсолютно огидний злочин», - заявив міністр юстиції Майкл Кінан.

За його словами, значна кількість осіб, які зараз перебувають у реєстрі злочинців, що вчинили правопорушення стосовно дітей, виїхали за кордон з порушенням законної вимоги повідомляти владу щодо своїх планів залишити країну.

Міністр закордонних справ Джулі Бішоп, яка разом з Кінаном представила ініціативу на розгляд парламенту, наголосила, що такі заходи запроваджуються вперше у світі.

Зокрема передбачається, що особи, засуджені за сексуальні злочини, не зможуть залишити Австралію без дозволу «компетентного органу». За оцінками представників влади, у разі затвердження змін до законодавства під заборону на використання закордонного паспорта потраплять близько 20 тисяч осіб.

За даними урядовців, торік зареєстровано понад 800 злочинів чи прикладів сексуальної експлуатації дітей з боку громадян Австралії, які перебували за кордоном. Половина цих злочинів визначені як такі, що мають середній, високий або надвисокий ризик рецидиву.