Макрон показав Путіну, що "розкусив" кремлівських пропагандистів

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що російське державне телебачення RT та інформагентство Sputnik не діяли, як журналісти, а поширювали хибну інформацію.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Росії Володимиром Путіним у понеділок у Версальському палаці, відповідаючи на запитання російського журналіста, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу мати відносини з іноземними журналістами, якщо вони журналісти. Політичні діячі несуть відповідальність говорити правду. Якщо хтось поширює брехню, то це вже не журналісти. Russia Today і Sputnik поширювали хибну інформацію і брехню. Я вважаю, що їм не було місця у моєму передвиборчому штабі», - наголосив Макрон у присутності Путіна.

Президент Франції додав, що у рамках демократичної кампанії «деякі так звані ЗМІ втручалися під впливом політичних інтересів».

«RT і Sputnik не діяли, як журналісти. Вони поводилися, як органи впливу і брехливої пропаганди», - підкреслив Макрон.

Як повідомлялося, упродовж президентської виборчої кампанії у квітні штаб кандидата Макрона не допустив співробітників російських державних організацій телеканалу RT та інформагентства Sputnik на свої публічні заходи.