NBC дізнався про зв'язок виконавця теракту в Манчестері з "Аль-Каїдою"

Підозрюваний у підриві бомби на стадіоні в Манчестері 22-річний Салман Абеді був пов'язаний з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда".

Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на джерело в американській розвідці.

За словами співрозмовника телеканалу, знайомого з ходом розслідування, Абеді ідентифікували завдяки знайденій на місці вибуху банківській карті і технології розпізнавання облич.

За даними NBC News, за останні 12 місяців молодий чоловік побував у кількох країнах, у тому числі в Лівії, звідки походить його родина. Раніше його родичі, за словами джерела, навіть зверталися до британських правоохоронних органів, щоб попередити, що Салман Абеді становить небезпеку.

Як заявив співробітник американської розвідки, зв'язку Абеді з "Аль-Каїдою" очевидні, але він також може мати відношення і до іншим терористичних угруповувань. Співрозмовник телеканалу зазначив, що підірвана на концерті Аріани Гранде бомба була "великою і складною", а в її виготовленні використовувалися матеріали, які важко дістати у Великобританії, так що навряд чи Абеді міг зробити її без сторонньої допомоги.

Вибух у Манчестері стався ввечері в понеділок на стадіоні "Манчестер Арена", де проходив концерт американської співачки Аріани Гранде. За останніми даними, загинули 22 людини, 59 осіб поранені. Поліція розглядає подію як теракт.