Трамп хоче якнайшвидше знайти заміну директору ФБР

Процес призначення нового директора ФБР має рухатися швидко, щоб замінити Джеймса Комі, який був звільнений на початку цього тижня з керівної посади.

Про це сказав журналістам у суботу президент США Дональд Трамп, повідомляє Reuters.

"Трамп заявив журналістам, які подорожують з ним на Борту номер один, що він, можливо, прийме своє рішення по керівнику Федерального бюро розслідувань, перед тим, як відправиться у свою першу закордонну поїздку наприкінці наступного тижня", - зазначається в публікації.

"Навіть це можливо", - цитує інформагентство слова американського президента.

Трампа критикують за грубе звільнення Комі в момент, коли Бюро проводить розслідування втручання Росії у президентські вибори в США, а також можливі зв'язки представників кампанії Трампа з Москвою. Росія зі свого боку заперечує це, пише інформагентство.

За повідомленням Білого дому, зараз на розгляді перебуває список з 11 кандидатів, які можуть замінити Комі. Як заявив сам Трамп, це "видатні люди" і "дуже добре відомі".

З першими чотирма з них запланована співбесіда в суботу. Серед них – в.о. директора ФБР Ендрю Маккейб, сенатор-республіканець Джон Корнін, суддя Апеляційного суду Нью-Йорка Майкл Гарсія і колишній помічник генерального прокурора Еліс Фішер.

Рішення про затвердження кандидата має бути узгоджене Сенатом США, де республіканці мають більшість. Остаточний указ про призначення підписує президент США.