Комі написав співробітникам ФБР прощальний лист

Звільнений президентом Дональдом Трампом із посади директора ФБР Джеймс Комі відмовився з'ясовувати причини своєї відставки.

Він написав це у прощальному листі екс-колегам, повідомляють "Ведомости".

"Я давно вважаю, що будь-який президент може звільнити будь-якого директора БР з будь-якої причини або без причини зовсім. Я не збираюся витрачати час на прийняте рішення і на те, як воно було виконано. Сподіваюся, ви теж не будете. Воно прийнято, у мене все буде добре, хоча я буду дуже сумувати за вами і по нашій справі», – написав Комі.

Він нагадав вже колишнім співробітникам, що в неспокійні часи американці повинні бачити в ФБР оплот компетентності, чесності і незалежності, у ньому працюють відповідні люди, які намагаються робити тільки правильні речі, тому йти від них дуже важко.

"Сподіваюся, що ви будете дотримуватися наших цінностей і місії із захисту американців і підтримки конституції. В цьому випадку вам теж буде сумно залишати службу, але американці будуть у більшій безпеці", – уклав він.

Раніше стало відомо, що Трамп звільнив Комі за рекомендаціями генпрокурора Джеффа Сешнса і його першого заступника Рода Розенстайна, хоча термін контракту з директором ФБР закінчувався лише в 2023 р. У Білому домі заявили, що спецслужбу очолить неполітичний кандидат, який зміг би повернути ФБР втрачену довіру.

Фото: Federal Bureau of Investigations/Flickr