Прем'єр Британії привітала Макрона і обговорила з ним Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей привітала Еммануеля Макрона з перемогою на президентських виборах у Франції та обговорила з ним аспекти виходу Британії з Європейського Союзу.

Про це заявив представник Даунінг-стріт, повідомляє Politics Home

"Прем'єр-міністр сказала, що вона сподівається на співпрацю з новим президентом з низки загальних питань, унікальне партнерство Великої Британії і Франції створює міцну основу для майбутньої співпраці", - сказав представник британського уряду.

За його словами, лідери коротко обговорили Brexit, а Тереза Мей підтвердила, що Британія прагне міцних партнерських відносин "з безпечним і процвітаючим ЄС після того, як країна залишить блок".

Зазначається, що британський прем'єр-міністр і новообраний президент Франції сподіваються на зустріч і проведення дискусій на майбутньому засіданні НАТО і "Великої сімки".

Також повідомляється, що Макрона привітав колишній британський прем'єр-міністр Тоні Блер. "Я вітаю Еммануеля Макрона з чудовою перемогою, яка є гарною новиною для Франції і Європи", - зазначив Блер.

Свої вітання висловив і чинний глава британського МЗС Борис Джонсон, назвавши в Twitter перемогу Макрона на виборах "дивовижною". Слова підтримки на адресу Макрона надіслали також мер Лондона Садок Хан і глава уряду Шотландії Нікола Стерджен.

Як повідомлялося, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон здобув перемогу у другому турі президентських виборів у Франції. Після опрацювання 100% бюлетенів Макрон набирає 66,06 відсотка або 20,7 млн голосів виборців.

За лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен проголосували 33,94 відсотка або 10,6 млн французів.