Папа Римський прибув до Єгипту з миротворчим візитом

Папа Римський Франциск прибув 28 квітня до Каїра в рамках миротворчого візиту до Єгипту, де християнська спільнота потерпає від нападів бойовиків «Ісламської держави».

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Після прибуття Франциск зазначив, що його дводенний візит є "подорожжю єдності й братерства".

Зазначається, що попри занепокоєння щодо безпеки, понтифік використовуватиме звичайне авто під час перебування у Каїрі, продовжуючи свою практику відмови від броньованих машин, щоб бути ближчим до народу.

Під час візиту Папа зустрінеться з президентом Єгипту Абделем ас-Сісі та ісламськими лідерами.

Раніше цього тижня у зверненні до єгиптян Франциск висловив надію, що цей візит допоможе стимулювати діалог і примирення з ісламською спільнотою.

Як зазначається, візит понтифіка відбувається у складний час для єгипетських коптів, найбільшої християнської спільноти на Близькому Сході. Три тижні тому, під час нападу угруповання «Ісламська спільнота» на церкву в Єгипті, загинули 45 людей.

У грудні у Єгипті був учинений напад на костел – загинули 28 людей. Також ісламісти здійснили низку нападів на християн на Північному Синаї, де угруповання «Ісламська держава» має сильні позиції. Це змусило сотні християн залишили цю територію.