Глава німецького МЗС закликав припинити напади на спостерігачів ОБСЄ

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель назвав трагедією загибель на Донбасі співробітника ОБСЄ і закликав припинити напади на спостерігачів.

Про це він заявив перед вильотом на Близький Схід з візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Тепер сталося те, чого слід побоюватися протягом ряду років: я глибоко вражений звісткою зі східної України», - сказав міністр.

Дипломат назвав «страшною трагедією» загибель під Луганськом спостерігача і поранення двох його колег, які, за словами Габріеля, «всього лише хотіли допомогти у створенні миру і припиненні бойових дій».

«Вся наша солідарність з послом Апаканом і його великою командою», - сказав німецький міністр. Він зауважив, що спостерігачі ОБСЄ кожен день невпинно роблять відмінну роботу.

«Це їх заслуга, що в останні роки не відбулося більш великої військової ескалації на сході України», - впевнений глава МЗС ФРН. Він підкреслив, що «невимовні напади і невиправдані звинувачення, особливо з боку сепаратистів, мають припинитися». Він додав, що спостерігачі ОБСЄ повинні мати можливість продовжувати виконувати свою важливу і незамінну, а також важку і небезпечну роботу, в інтересах всіх, особливо сторін конфлікту на лінії зіткнення.

Як раніше повідомлялося, у неділю близько 10.17 ранку, під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія контрольована ОРЛО), на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Загинув американець, двоє спостерігачів, серед яких німкеня, отримали поранення.