У Таллінні знову пікетували посольство Росії

Естонські активісти та активісти української діаспори в середу провели вже традиційний годинний пікет біля посольства Росії в центрі Таллінна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час пікетування лунали гасла «Свободу політв'язням», «Свободу Сущенко!», «Свободу Семену!», «Свободу кримським татарам!», «Крим - це Україна», «Putin is evil». «Рашизм не пройде», «сов; єт - ні! Свобода - так!». Майоріли естонські та українські прапори. Проходять, які пройшли поряд, багато фотографували і уточнювали позицію учасників пікету. Пікетування з участю десяти осіб проходило протягом години.

Проведення пікету в робочий час додає певних труднощів організаторам і зменшує кількість учасників, але з іншого боку є впевненість, що факт його проведення і гучно проголошені гасла не залишаться без уваги російських дипломатів.

Щотижневе, по середах, пікетування російського посольства в Таллінні проходить з 2014 року, коли російськими службами був незаконно затриманий в районі російсько-естонської кордону працівник естонських спецслужб Эстон Кохвер. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями, порядок денний пікетів розширилася. І коли відбувся обмін Эстона Кохвера, пікети проходять вже виключно на підтримку України, її свободи, територіальної цілісності і українських політв'язнів.