WikiLeaks допомагають Росії — директор ЦРУ

Глава ЦРУ Майк Помпео заявив, що WikiLeaks є "недержавною ворожою до США розвідувальною службою", яку нерідко направляють "такі державні актори, як Росія".

Про це він заявив у четвер, 13 квітня, під час свого першого публічного виступу в якості директора відомства, передає DW.

Помпео послався на січневий звіт американської розвідки, в якому говорилося, що Головне управління Генштабу ЗС Росії використовувало WikiLeaks для поширення вкрадених хакерами документів і листів Демократичної партії, розраховуючи вплинути на підсумок виборів у США на користь кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

На думку Помпео, засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж і його колеги тільки "вдають із себе хрестоносців", а насправді допомагають ворогам США, наприклад, Росії, і спілкуються з диктаторами.

"WikiLeaks діє як ворожа розвідувальна служба, і веде переговори як ворожа розвідувальна служба. Вона заохочує прихильників шукати роботу в ЦРУ для отримання своїх розвідданих. І в переважній більшості випадків зосереджується на Сполучених Штатах, намагаючись отримати підтримку від антидемократичних держав і організацій", - цитує слова Помпео агентство AFP.

У той же час агентство нагадує, що до своєї перемоги на президентських виборах Дональд Трамп хвалив Джуліана Ассанжа за оприлюднену WikiLeaks інформацію.