Трамп назвав застосування найбільшої бомби ще однією "успішною місією"

Відео

Президент США Дональд Трамп поставив найвищу оцінку військовим, які застосували найбільш потужний неядерний боєприпас в Афганістані проти осередків ІДІЛ та інших терористичних угруповань.

Про це він заявив у четвер, відповідаючи на запитання репортерів, повідомило американське видання Buisnes Insider.

"Ми маємо неймовірних керівників у збройних силах і неймовірних військових, і ми дуже пишаємося ними. Це була ще одна дуже й дуже успішна місія", - прокоментував Дональд Трамп застосування надпотужної бомби в Афганістані.

Він підкреслив, що Сполучені Штати "мають найкращі збройні сили у світі", і зробили свою роботу як завжди. У цьому зв'язку нинішній президент зауважив, що попередній адміністрації не вдавалося досягти такого успіху. "Якщо ви подивитесь на те, що сталося за останні вісім тижнів, і порівняєте з тим, що, насправді відбувалося до цього, протягом останніх восьми років, ви побачите, що є величезна різниця. Приголомшлива різниця", - наголосив нинішній глава Білого дому.

Водночас Трамп ухилися від запитання про те, хто віддавав наказ на застосування цього виду боєприпасів.

Відповідаючи на запитання, чи може це означати сигнал до я Північної Кореї Трамп відповів: "Я не знаю, чи є це сигналом. Це не має жодного значення – так чи ні. Північна Корея – це проблема. Ця проблема буде розв'язана".

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили США в четвер застосували надпотужний боєприпас GBU - 43, відомий як "мати всіх бомб". Бомба має GPS-навігацію і важить майже 9,8 тонни.