Австралія та Нова Зеландія попереджають Туреччину про можливий теракт 25 квітня

Австралія та Нова Зеландія попередили уряд Туреччини про можливість теракту на півострові Галліполі під час святкування дня Австралійсько-Новозеландського армійського корпусу (АНЗАК), який відзначається 25 квітня.

Про це повідомляє АР.

Міністр у справах ветеранів Австралії Ден Техен настійно закликав близько 500 австралійців і новозеландців, які збираються відвідати Галліполі приводу Дня АНЗАК 25 квітня, проявляти високу ступінь обережності на тлі попередження.

"Є інформація, що терористи дійсно можуть спробувати здійснити теракт під час святкування", - сказав заступник Федеральної поліції Австралії Майк Фелан.

За його словами, Австралія і Нова Зеландія були в тісному контакті з турецьким урядом щодо заходів безпеки, а сам урочистий захід відбудеться, як і планувалося раніше.

Як відомо, День АНЗАК - національне свято Австралії і Нової Зеландії. Під час Першої світової війни 25 квітня 1915 року сили Антанти почали десантування на півострові Галліполі. В ході цієї операції, що отримала назву Дарданельської, особливо відзначилися війська Австралійсько-Новозеландського армійського корпусу. Однак у затяжних і кровопролитних боях десант не зміг розвинути наступ із захоплених плацдармів і наприкінці року був евакуйований.