Мей заявила, що Британія прагне "особливого" партнерства з ЄС після Brexit

Велика Британія прагне досягнути нового, особливого партнерства з ЄС після Brexit. 

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у парламенті після того, як британський представник у Брюсселі передав офіційного листа про вихід країни з ЄС президентові Європейської Ради Дональду Туску, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я встановила чіткий та амбітний план для майбутніх переговорів. Цей план передбачає нове, глибоке та особливе партнерство між Британією та ЄС", - сказала глава уряду.

За її словами, це має бути партнерство цінностей, інтересів та співпраці у таких сферах, як безпека та економічна діяльність.

Мей підкреслила, що для Британії це - "величезний поворотний момент" і "унікальна нагода".

Вона підтвердила, що Британія не буде членом єдиного ринку ЄС, оскільки таке членство тягне за собою одночасне дотримання чотирьох принципів - свободи пересування товарів, капіталів, послуг і людей.

"Європейські лідери багато разів говорили, що ми не можемо збирати вершки і бути членами єдиного ринку без прийняття чотирьох неподільних свобод - ми поважаємо це рішення", - сказала вона.

Прем'єр-міністр також заявила, що Британія виступає за те, щоб якомога раніше гарантувати права британців, що живуть у ЄС, та європейців, що мешкають у Британії.