Центр урядового зв'язку Британії назвав прослуховування Трампа абсурдом

Центр урядового зв'язку Британії (Government Communications Headquarters, GCHQ) заявив, що не займався прослуховуванням телефонних розмов Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії в США.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«У GCHQ заявили, що вважають звинувачення на адресу британського агентства абсурдними і смішними, і закликали їх ігнорувати. Версію про те, що телефони в "Трамп-тауер" прослуховувалися за допомогою британської розвідки за дорученням Барака Обами, раніше висунув колишній суддя Ендрю Наполітано в ефірі телеканалу Fox News, де він працює юридичним аналітиком», - йдеться у повідомленні.

Пізніше про цю версію згадав і прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

"Нещодавні заяви, зроблені коментатором Ендрю Наполітано, про те, що нібито GCHQ мало завдання прослуховувати обраного президента, - це абсурд", - йдеться в заяві британського агентства.

Як зазначає кореспондент ВВС з безпеки Гордон Корера, GCHQ зазвичай не коментує такі заяви, проте підозри, висловлені Трампом, були настільки чутливі, що в агентстві вирішили не залишати їх без відповіді.

У четвер в комітеті сенату США з питань розвідки і безпеки також заявили, що не знайшли жодних доказів того, що "Трамп-тауер" перебував під наглядом спецслужб - ані в період передвиборчої кампанії, ані після голосування.

На початку березня Дональд Трамп заявив, що його колишня штаб-квартира "Трамп-тауер", де базувався передвиборчий штаб, прослуховувалася.

У причетності до прослуховування він звинуватив свого попередника Обаму. "Кошмар! Тільки дізнався, що Обама підключився до моєї вежі акурат перед перемогою. Нічого не знайшов. Це Маккартизм!" - писав Трамп у Twitter.

Президент США просив комітет з розвідки конгресу перевірити ці повідомлення в рамках розслідування про імовірне втручання Росії в президентську кампанію.