Трамп хоче $1,5 мільярда лише на проект стіни з Мексикою

Президент США Дональд Трамп має намір запросити підтримки Конгресу на виділення  $1,5 млрд цього року та $2,6 млрд наступного на роботи з проектування й початку будівництва нової стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомив директор з бюджетних питань Білого дому Мік Малвані, повідомило в четвер центральне видання The Hill.

"Президент Трамп проситиме Конгрес про виділення $1,5 млрд цього року для початку робіт зі зведення стіни, яку він обіцяв побудувати на кордоні США з Мексикою", - йдеться в повідомленні.

За словами Малвані, ця сума може бути використана як частина 30-мільярдного резервного фонду. Передбачається, що гроші будуть витрачені для початку розробки технологій та підготовки місцевості для побудови стіни. Ця пропозиція має надійти до Конгресу в четвер.

Крім того, президент планує запросити фінансування в сумі $2,6 млрд на побудову стіни в 2018 фінансовому році, про що також буде заявлено в четвер.

Президентський запит може спровокувати запеклу міжпартійну боротьбу щодо спірної пропозиції відгородження від Мексики стіною, а також більш широких зусиль Трампа в боротьбі з нелегальною імміграцією, пише видання.

Для затвердження бюджетної пропозиції необхідна підтримка 60 голосів у Сенаті, в якому республіканці мають всього 52 мандати. Демократи вже заявили, що не голосуватимуть за виділення коштів на зведення стіни на південному кордоні Сполучених Штатів.