Маккейн запевнив, що Америка не втрачає світового лідерства

Впливовий американський сенатор Джон Маккейн закликав західних партнерів "не скидати" Америку з рахунків та запевнив, що Сполучені Штати не втрачають глобального лідерства й продовжать відстоювати західні цінності.

Про це він заявив у п'ятницю під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що існує глибоке занепокоєння в усій Європі і світі, що Америка зняла мантію глобального лідерства. Я говорю зараз від свого імені, але я не вірю, що такий меседж ви зможете почути від інших американських лідерів, які приїхали цими вихідними до Мюнхена", - заявив глава Комітету з питань збройних сил Сенату США.

Він також зауважив, що багато людей на Заході, в тому числі в Сполучених Штатах, втратили віру у те, що робить Захід. 

"Не помиліться, мої друзі, зараз дуже небезпечні часи, але ви не повинні вважати, що Америка поза грою", - наголосив Маккейн.

Він підкреслив, що ніхто із західних партнерів також не повинен вважати іншого поза грою. "Ми не можемо дозволити собі ставити під сумнів правильність і доброчесність дій Заходу, - зауважив американський сенатор. - Ми повинні усвідомлювати та вчитися на власних помилках, але ми не можемо бути паралізовані страхом". 

Він закликав не здаватися перед труднощами, як би цього не хотіли противники західних цінностей.