Латвія підтримує територіальну цілісність України та санкції проти РФ

Державний секретар МЗС України під час візиту 13 лютого до Риги отримав запевнення від свого латвійського колеги у підтримці територіальної цілісності  та суверенітету України і необхідності продовження санкцій до повного виконання Москвою Мінських домовленостей.

Про це повідомили у прес-службі МЗС України.

"13 лютого на запрошення Державного секретаря МЗС Латвії Андрейса Пілдеговичса відбувся візит до Латвії Державного секретаря МЗС України Андрія Заяця. Під час зустрічі Пілдеговичс і Заяць обговорили порядок денний двосторонніх контактів на найближчий період і взаємодію в рамках міжнародних організацій. Новопризначений Держсекретар МЗС України поінформував латвійську сторону про останній розвиток ситуації на Сході України та умови, необхідні для забезпечення прогресу в рамках Мінського процесу", - йдеться в повідомленні.

Державні секретарі МЗС Латвії та України поділилися своїм баченням пріоритетів розвитку двосторонніх відносин під час публічної дискусії "25 років дипломатичних відносин між Латвією та Україною - досягнення та перспективи".

"Латвійський держсекретар наголосив на неприйнятності порушення міжнародно визнаних кордонів, підтримці територіальної цілісності та суверенітету України, євроінтеграційних прагнень, зацікавленості у розвитку спільних проектів у сфері транспорту та транзиту", - зазначають у МЗС.