Влада Мексики закликала своїх громадян бути обережними у США

Влада Мексики закликала громадян країни проявити обережність після рішення американської влади про депортацію з США громадянки Мексики, яка прожила в Сполучених Штатах більше 20 років.

Про це повідомляє BBC.

У заяві міністерства закордонних справ Мексики зазначається, що депортація Гваделупи Гарсії де Рейос є ілюстрацією "нової реальності" для мігрантів у США.

"З цієї причини, всім мексиканцям [які живуть у США] рекомендовано вжити запобіжних заходів, і бути на зв'язку з найближчим консульством, щоб у разі необхідності отримати допомогу", - йдеться в заяві відомства.

Мексиканський МЗС порадив співвітчизникам також продумати план на випадок надзвичайної ситуації, якщо вони будуть змушені повернутися на батьківщину.

36-річна Гваделупа Гарсія де Рейос була затримана цього тижня, коли вирушила до міської служби імміграції та митного контролю для того, щоб в черговий раз відмітитися.

Мексиканка переїхала до США ще підлітком. Двоє її дітей народилися в США і мають американське громадянство.

У 2009 році вона була викрита у використанні підроблених документів для отримання дозволу на роботу. Тоді їй вдалося уникнути депортації, завдяки політиці толернатності до нелегальних мігрантів, яку проводила адміністрація Барака Обами.

У місті Фінінкс в штаті Арізона, де жила мексиканка, пройшли акції протесту: присутні перекрили шлях до імміграційного офісу, куди мали доставити Гарсію де Рейос.

Депортація мексиканки сталася слідом за розпорядженням президента США Дональда Трампа, яке наказує імміграційним службам розширити політику депортації.