Вирок Навальному: МЗС Німеччини сумнівається в справедливості суду

Вирок Ленінського суду Кірова російському опозиціонеру Олексію Навальному - п'ять років умовного ув'язнення у справі про розкрадання коштів компанії "Кіровліс" - в Міністерстві закордонних справ Німеччини викликав сумніви.

Про це йдеться в коментарі МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Також і у цій справі залишаються сумніви з точки зору дотримання прав на  справедливий судовий процес, згідно з думкою ЕСПЛ", - йдеться в заяві, яка містить нагадування, що Європейський суд з прав людини ще першого разу, в 2013 році, розкритикував цей вирок як політично вмотивований.

У Берліні сприйняли підтвердження вироку від 2013 року "із занепокоєнням". І вважають за потрібне нагадати у зв'язку із цим російській владі про зобов'язання РФ щодо дотримання Європейської конвенції з прав людини. У Німеччині підкреслюють, що Навальний повинен у майбутньому мати можливість брати участь у політичному житті країни.

Як повідомлялося, в Росії Ленінський райсуд Кірова засудив у справі "Кіровлісу" політика Олексія Навального до п'яти років умовно, його діловий партнер Петро Офіцеров отримав чотири роки умовно.