Вибори у Франції: у президенти висунули політика, що вважався аутсайдером

Бенуа Амона в неділю офіційно висунули кандидатом від Соціалістичної партії на посаду президента Франції.

Про це повідомляє RFI.

«Тиждень тому цей 49-річний політик, який вважався аутсайдером, став переможцем праймеріз лівих, набравши 58,69% голосів у другому турі. Його суперник, колишній прем'єр Манюэль Вальс, на церемонії присутній не був», - йдеться в повідомленні.

У паризький зал Maison de la Mutualite Амона в неділю прийшли підтримати близько двох тисяч осіб. Серед них були мер Парижа Анн Ідальго, колишня міністр юстиції Крістіан Тобіра, а також деякі члени кабінету міністрів, у тому числі міністр освіти Наджат Валло-Белкасем і міністр екології Емманюель Кос. На церемонії були присутні також конкуренти Амона по праймеріз Арно Монтебур і Венсен Пейон.

«Нас майже засудили до смерті, до негайного зникнення, але ми зібралися з силами», — сказала мер Парижа Ідальго, акцентувавши увагу на необхідності для соціалістів об'єднатися навколо кандидата Амона.

Повідомляється, що на церемонії не було екс-прем'єра Вальса, який програв Амону у другому турі праймеріз. Про відмову бути присутнім на церемонії Вальс оголосив ще тиждень тому, одразу після оголошення результатів праймеріз.