Меркель їде до Туреччини – говоритиме з Ердоганом про НАТО і біженців

Канцлер ФРН Ангела Меркель в четвер здійснює візит до Туреччини, перший після невдалого липневого путчу 2016 року, в умовах дуже напружених відносин між двома країнами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Туреччина була і залишається для нас, німців, і для нас, європейців, надзвичайно важливим сусідом та вкрай важливим партнером... Якщо канцлер здійснює візит до Анкари, вона це робить для того, щоб обговорити з цим сусідом та партнером найважливіші теми, які стосуються обох сторін, та знайти в цих темах загальні інтереси та спільні рішення", - заявив напередодні від'їзду представник уряду Штеффен Зайберт.

Він анонсував, що програмою перебування канцлера ФРН в Анкарі передбачені зустрічі з президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом та прем'єр-міністром Біналі Йилдиримом. Теми, які обговорюватимуться, - двосторонні відносини, ситуація в Сирії, на Кіпрі, взаємодія у рамках НАТО, а також виконання угоди між ЄС та Туреччиною щодо біженців. Ангела Меркель була одним з активних ініціаторів цієї угоди, яка має на меті зменшити потік біженців до Європи.

Напередодні канцлер ФРН була удостоєна премії імені Ойгена Больца за її позицію стосовно прийому біженців.