Комітет Сенату затвердив двох міністрів Трампа попри бойкот демократів

Республіканська більшість у Комітеті Сенату США з питань фінансів у вівторок затвердила кандидатів на посади міністра фінансів і міністра охорони здоров'я та соціального забезпечення в адміністрації Дональда Трампа попри бойкот демократичної меншості.

Про це повідомило американське видання The Washington Post.

"Голова комітету Сенату з питань фінансів республіканець Оррін Хетч тимчасово змінив правила свого комітету для просування (в процедурі затвердження. – Ред.) Стівена Мнучіна міністром фінансів і Тома Прайса міністром охорони здоров'я і соціального забезпечення", - зауважується в публікації.

Таким чином, профільний комітет верхньої палати конгресу обійшов бойкот демократів, які другий день поспіль ігнорують засідання. Вони висували вимогу надати більше інформації щодо бізнес-діяльності кандидатів. Однак для затвердження в комітеті потрібна лише проста більшість голосів, що з легкістю можуть забезпечити представники Республіканської партії.

Кандидатури Мнучіна і Прайса тепер мають бути затверджені повним складом Сенату. Поки що не визначений час для їх голосування.

Водночас видання нагадує, що в середу члени верхньої палати американського Конгресу планують провести голосування щодо затвердження колишнього нафтового магната та керівника компанії ExxonMobile Рекса Тіллерсона на посаді державного секретаря Сполучених Штатів.