Генпрокурор штату Вашингтон подає позов на Трампа через міграційний указ

Генеральний прокурор штату Вашингтон заявив про подання першого федерального позову з вимогою припинити дію указу президента Трампа щодо суттєвих обмежень для іноземних громадян на в'їзд до Сполучених Штатів.

Про це повідомило в понеділок видання The Seattle Тimes.

"Генеральний прокурор штату Боб Фергюсон заявив, що в понеділок подасть позов з вимогою визнання недійсними ключових положень указу президента Трампа, який тимчасово забороняє в'їзд біженцям та обмежує поїздки для громадян з семи країн з переважно  мусульманським населенням", - зауважує видання.

За словами генпрокурора, судовий процес підкріплюватиметься деклараціями компаній Expedia і Amazon.com, які свідчитимуть про економічні наслідки указу Трампа.

"Ми є країною, заснованою на верховенстві права. У залі суду немає найгучнішого голосу, що переважає всі інші, це – конституція", - заявив Фергюсон під час прес-конференції в Сієтлі.

Він також зауважив, що його команда юристів працювала протягом усіх вихідних, щоб підготувати позов, який стане першим правовим актом на національному рівні у відповідь на указ, який змінює імміграційні правила.

Фергюсон став одним із 16 державних генпрокурорів, що виступили в неділю з заявою, де назвали указ Трампа "антиамериканським і незаконним".

У позові вимагатиметься видати судової тимчасової заборони з метою блокування дії розпорядження.

Як повідомляв Укрінформ, минулими вихідними у Сполучених Штатах відбулися велелюдні акції протестів. Їх учасники засуджували указ нового президента США, який обмежив в'їзд до країни іноземних громадян, у тому числі заборонив приймати громадян із семи країн з переважно мусульманським населенням.