Франція: соціалісти визначилися з кандидатом на президентських виборах

У другому турі праймеріз правлячої Соціалістичної партії Франції перемогу здобуває колишній міністр освіти Бенуа Амон, який виступає за "повернення до цінностей лівого крила партії".

Як повідомляє BBC, його основний суперник - екс-прем'єр Мануель Вальс - значно відстає за підсумками голосування, яке мало визначити, хто буде представляти соціалістів на майбутніх президентських виборах у квітні.

Після підрахунку 60% голосів Амон випереджає Вальса майже в півтора рази: 58 проти 41 відсотка.

Проголосувати міг будь-який житель Франції, який заплатив еквівалент одного долара і згідний з цінностями лівоцентристської партії.

Залишається додати, що за опитуваннями громадської думки, кандидат від соціалістів - хто б ним не був - вилетить з президентської гонки вже в першому турі 23 квітня.

Це означає, що кандидат "лівої альтернативи", колишній міністр економіки Еммануель Макрон зможе спробувати завоювати голоси великої групи виборців, які не підтримують ні лівих, ні правих.

Це посилило б його позиції в боротьбі з представниками правого і ультраправого флангу - лідера партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і кандидата від "Республіканців", екс-прем'єра Франсуа Фійона, шанси яких на обрання на сьогодні вважаються найвищими.