В ООН закликали адміністрацію Трампа і надалі приймати біженців

Програма переселення США є однією з найважливіших у світі, тому адміністрація президента Дональда Трампа має її продовжувати.

Про це йдеться у заяві Управління ООН у справах біженців та Міжнародної організації з міграції, оприлюдненій у суботу, повідомляє DW

"Потреби біженців та мігрантів в усьому світі ще не були настільки гострими, і програма переселення США є однією з найважливіших у світі", - йдеться у заяві двох структурних підрозділів ООН, яка стала реакцією на рішення Трампа призупинити дію програми США з прийняття біженців.

Як наголошується у заяві, надаючи біженцям притулок, США отримують подвійну вигоду: "по-перше, рятуючи людей, які є найуразливішими у світі, і, по-друге, даючи їм змогу збагатити свої нові суспільства".

В Управлінні ООН у справах біженців та МОМ висловлюють сподівання, що США й надалі "відіграватимуть сильну лідерську роль та продовжуватимуть довгу традицію захисту тих, хто втікає від конфліктів та переслідування".

Як відомо, 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким дія програми США щодо прийняття біженців призупиняється терміном на 120 днів. Президент наголосив, що документ покликаний захистити країну від радикальних ісламістських терористів.